Мој ДДВ

Мој ДДВ

star (10)

Finance | 8.1MB | Update: 2019-07-18 | Version: 1.1.7 | Requires: Android4.4 or later

Price: $0
Explanation
Description

Скачать последние приложения в россии здесь. 20,000+ пользователи скачали последнюю версию MojDDV в 9Apps бесплатно каждую неделю! Вы можете найти это многофункциональное приложение в 9Apps. Это горячее приложение было выпущено в 2019-07-18. 9Apps верит, что вы можете проводить весёлое время с этом интересном приложением.
Мој ДДВ - Апликација за поврат на ДДВ за граѓаните на Република Северна Македонија.
Лесно скенирајте ги вашите сметки за да добиете право на 15 % поврат од ДДВ.
Оваа можност за поврат на дел од ДДВ-то е достапна за сите граѓани на Република Северна Македонија кои имаат наполнети 15 години, кои се регистрирани или ќе се регистрираат на системот на УЈП ujp.gov.mk.
Апликацијата сега подржува два типа на баркод скенер:
1.Основен
- Скенира само директно над кодот
- Нема auto-focus
- high speed - real time scanning from video streams
2.Напреден
- Оптимизиран за DataMatrix
- High-Speed Scanning: Industrial Scanning Algorithm
- Omni-directional scanning for 360 degrees
- Скенирање под агол до 45 степени
- Patterns recovery за оштетени кодови
Промената на тип на баркод скенер се прави кај екранот за Профил.
*** Проблеми со скенирање ***
1. Ако не се отвара екранот за скенирање
-Проверете дали апликацијата има привилегија за камерата.
2. Ако се отвара камерата ама на сите сметки се враќа на претходен екран и сметките ги нема во извештајот.
-Пробајте да се префрлите на Основниот тип на Баркод скенер преку екранот за профил.
3. Апликацијата скенира некои сметки, а други не.
-Најдобро се скенира кога сметката не е свиткана. Затоа поставете ја на маса и затегнете за да биде рамна.
Обидете се 10 секунди да ја држите камерата насочена кон Datamartix кодот.
На овој начин и сметки со малку оштетувања се скенираат.
4. Апликацијата не скенира сметки од Макпетрол
-Сметките од Макпетрол се скенираат само со Напредниот тип на Баркод скенер.
Само доколку не се оштетени. Основниот тип нема да ги скенира.
ЧПП
1. Некомпатибилен уред (Your device isn't compatible with this version)
-Апликацијата може да се користи на уреди со Android 4.4 и нагоре, со камера со autofocus.
2. Логирање
-Се користат емаил и лозинка од еПДД, за да се добие еПДД корисничкиот број. Ако сте ја заборавиле лозинката треба да ја ресетирате преку сајтот на еПДД. Се генерира пин само првиот пат а после истиот се користи за логирање. Внимавајте на мали/големи букви во мејлот.
3. Невалиден пин
-Пинот кој може да се внесе е 4-цифрен број од 0000 до 9999.
4. Промена на пин
-Ако сте го заборавиле пинот горе десно во менито имате опција за промена/внесување на нов пин.
5. Внесување на трансакциска сметка
-Се внесува трансакциската сметка и лозинката од еПДД (не пинот) за потврда. Трансакциската сметка не е иста со број на дебитна/кредитна картичка.
6. Нема конекција до УЈП
-Проверете дали имате активна интернет врска (3G, 4G, WiFi).
7. Скенирање
-Кога ќе се отвори камерата не треба да има копче или да се слика, само треба да се позиционира над баркодот (било каде на екранот) за да ја прочита.
8. Оштетени сметки
-Доколку сметката има повеќе од 10% оштетување (неисправен печатар, лоша хартија), апликацијата не може да ја прочита. Ако баркодот не може да се прочита таа сметка може да се внесе преку рачен внес во УЈП.
9. Од кој датум се валидни сметките за враќање на данокот
-Сите фискални сметки со датум после 01.07.2019 од последните 10 дена.
10. Сметки за струја и телефон
-Сметките за комуналии не може да се скенираат.
11. Зошто нема износ за поврат
-Скенираните сметки треба да се валидираат и процесираат за да се додадат во пресметката за поврат.
12. Споро отворање на апликацијата и споро појавување на екранот за најава со ПИН
-При отварање апликацијата пробува да воспостави интернет конекција до УЈП.
Доколку интернет конекцијата не е стабилна може да се појави мало доцнење до појавување на екранот за најава со ПИН.
***********************************************************************
Moj DDV - Aplikacija za povrat na DDV za graganite na Republika Severna Makedonija.
Lesno skenirajte gi vasite smetki za da dobiete pravo na 15% povrat od DDV.
Keywords: MojDDV, МојДДВ, Поврат на ДДВ, Povrat na DDV, УЈП, UJP, Moj DDV, Мој ДДВ

Получили Samsung или другие устройства для андроид? Потом вам нужно скачать эти бесплатные приложения. Это топ приложение Финансы просто 8.1M. При работе приложения в фоновом режиме, в основном не занимать много RAM. 9Apps тоже представляет другие горячие приложения(игры) Финансы для андроид мобильного телефона. 9Apps сделает легко управлять вашим адроид смартфоном через PC, скачать бесплатно приложения, игры, темы, наклейки, обои, мелодии и видео.

What's new

Bug fixes

Rate
Rate it Thanks!
Previous versions