Atık Ayrıştırıcısı

3 (10)

Educational | 24.4MB

Description

Yiyecek ve içecek ambalajlarında veya şişelerinde geri dönüşüm ibaresini görmeyen yoktur herhalde. Peki bu imge yada slogan neden var, yiyecek ambalajlarındaki bu ibarenin yaşantımıza katkıları neler hiç düşündünüz mü?
Geri dönüşüm; genel hatları ile yeniden değerlendirme anlamı taşımaktadır. Daha açıklayıcı bir tanımlama yaparsak yeniden değerlendirme imkanı olan atıkların (bunlar yiyecek, içecek ambalajları v.b. atıklardır.) çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek tekrar üretim safhasına dahil edilmesidir.
Hepimiz biliyoruz ki, kağıt yapımı için ağaçlar kesiliyor, cam yapmak için taş ve kum kullanılıyor, poşet yada ambalaj üretimi için yine doğal kaynaklardan faydalanılıyor, yine hepimiz biliyoruz ki, tabii kaynaklarımız sonsuz değil, her üretim sonucu tabii kaynaklarımız azalıyor ve umarsızca kullanıldığı takdirde bir gün tabii kaynaklarımıza elveda diyebiliriz.
NASIL OYNANIR ?
Yukarıdan düşen atıkların türlerine göre aşağıda 3'er adet, yukarıdan düşen atıkların türlerine uygun olarak seviye ilerledikçe değişen kutulara doğru şekilde atılması amaçlanmaktadır.
Doğru atılan her atık 1 Puan olarak değerlendirilir. Yanlış kutuya 5 atık atma hakkı bulunmaktadır. Kutuların arasına atılan atıklar -1 Ceza puanı olarak nitelendirilir ve doğru atılan atık puanından düşülür.
Seviye ilerledikçe yukarıdan inmekte olan atıkların hızları kademeli olarak artar ve atık kutuları yer değiştirmeye başlar.
İyi bir atık ayrıştırıcısı olmak için atıkların iyi takip edilip doğru kutulara atılması şarttır.
In the case of food and beverage packaging or bottles, there is no indication of recycling. So what is the image or slogan, have you ever thought about what this phrase in food packaging contributes to our lives?
Recycle; means reassessment with general lines. If we make a more descriptive definition, it is the inclusion of wastes which are capable of reconsideration (they are food, beverage packaging etc.) and are included in various physical and chemical processes and included in the production phase again.
We all know that the trees are cut for paper making, stone and sand are used for making glass, and natural resources are used for the production of bags or packaging. We can say goodbye to our natural resources.
HOW TO PLAY ?
According to the types of wastes falling from above, each of the three types of waste falling down from the top of the appropriate level of the boxes are intended to be disposed of correctly.
Each waste is considered as 1 point. The right to throw 5 waste into the wrong box. The wastes thrown between the boxes are considered as 1 penalty point and they are deducted from the correct waste score.
As the level progresses, the speed of the waste from the top gradually increases and the waste bins begin to displace.
In order to be a good waste sorter, it is imperative that the wastes are well followed and disposed of in the right boxes.

Show More Less

What's New Atık Ayrıştırıcısı

Atıkları Ayrıştırın !...

Information

Updated:

Version: 1.0.1

Requires: Android 4.1 or later

Rate

Share by

You May Also Like